Aktiviteter

Sommaraktiviteter
Kontakta oss gärna och berätta om era önskemål.

Gillar ni att se världen från cykelsadeln så kommer ni att älska Klackbergs omnejd!

Äventyr i det fria
Fiske, friluftsbad, elljusspår 3,5 km, motionsspår, ridning på islandshästar, kanotsafari, svamputflykt med kaffekorg, guldvaskning och naturstig i Klackberg Naturreservat. Eller gruppaktiviteter som fotboll, dragkamp och boule.

Guidningar runt Klackberg och Norberg
I trakten finns mycket att upptäcka och vi förmedlar gärna guidningar. Vi kan varmt rekommendera en vandring genom Klackbergs spännande gruvfält, med slaggstenslavar, gruvschakt, djupa dagbrott och den vackra Blå grottan. Eller varför inte en promenad på Svinryggen, ett besök vid Polhemshjulet, Nya Lapphyttan, Brategården eller en tur med rälsbuss på den gamla järnvägen till Högfors?

Tävlingar
Prova 3-, 5- eller 7-kamp med prisutdelning. Vi kan erbjuda yxkastning, hästskokastning, blåsrörsskytte, varpa, pilkastning och kanoting.

Vinteraktiviteter
Kontakta oss gärna och berätta om era önskemål.

Äventyr i det fria
Vintertid finns välpreparerade skidspår på 3,5 och 5 samt 10 km. Det finns också en elbelyst slalombacke med lift och två nedfarter. Konstsnö finns i både slalombacken och längdskidspåret på ca 2,5 km. Det finns även möjligheter till pimpling på någon av de närliggande sjöarna.

You can alos link to all info about ENGELBREKTSSPÅRET:
https://www.engelbrektsloppet.se

 

Kontaktuppgifter

Välkommen att kontakta oss för bokning av vandrarhem, måltider, träningsläger, hundutställning, festarrangemang mm.

Vi visar gärna vår anläggning. Ring oss och boka tid!

Tfn 0223-220 33
info@klackbergsgarden.se

 

Hitta hit

Bil: Klackbergsgården är belägen i Norberg, ca 2 km från riksväg 68 mellan Fagersta och Avesta. Följ vägskyltarna vid västra infarten till Norberg. Ytterligare vägar till Norberg är väg 256 från Sala och väg 270 från Hedemora. Båda dessa vägar ansluter till riksväg 68.

Tåg: Med tåg åker man till Avesta eller Fagersta, där det finns anslutningsmöjligheter till Norberg med busslinje 500 (från Fagersta även busslinje 85).

Anslutning Arlanda-Norberg: Det går flera turer per dag med tåg till Avesta och där byte till länsbuss nr 500. Den sammanlagda restiden är ca 2 timmar.

GPS-koordinater:
WGS 84:
N 60° 4.489', E 15° 53.564'